ЛЮБОВТА НА МЪЖА

 

Овен

Всяка жена трябва да е наясно, че мъжът Овен си има непоклатимо правило - първо действа, а после мисли. Той е лесно раздразним и може да бъде твърде опърничаво същество, даже когато съзнава, че тази позиция е губеща. Положителни качества са безкрайният му ентусиазъм и неоспоримият му оптимизъм. И любовта му се подчинява на тези правила. Ако Овенът мърмори непрекъснато, не смятайте, че не ви обича. Помислете дали не е гладен, дали му е студено или топло, дали не го убиват обувките или не го стяга коланът на панталона и т. н. В това отношение той е като малко дете. Ако се грижите за него, той е доволен и влюбен. Не правете опити да го впечатлите, като показвате любовните си чувствата. Той даже няма да разбере какво се опитвате да направите. Направо действайте. Погалете го, предложете му директно какво да прави. Трябва да сте много търпеливи към несръчността му и никога не му се присмивайте. Бъдете много деликатни, защото това са честолюбиви мъже. За да запазите любовта му, не е желателно да му връчвате отвертки, триони, тесли и други пособия за ремонтни дейности. Просто му кажете какво трябва да се направи и той ще си намери своя начин. Обикновено наема майстор, но никога няма да признае, че просто му е трудно да се справи сам. Трябва да осигурявате интересен живот на мъжa Овен, защото той обича приключенията и ако му е скучно с вас, може да потърси друга авантюра, без даже да чувства вина за това. И така: предложите ли на мъжа Овен грижа, удобства, разнообразие, търпение към прищевките му, деликатност и умело ръководене в леглото, ще имате неговата голяма и вярна любов. Той не обича да губи комфорта си.

Телец

Ако край вас има мъж Телец, не забравяйте, че това е човек, чийто комфорт не бива да разваляте по никакъв повод. Добре приготвена вечеря, следобедна дрямка, поспиване до късно, мързелуване; любимата му пижама, неговата чашка – това са важни за Телеца неща. Успеете ли да му ги осигурите, можете да откриете един спокоен, весел и любящ мъж. Трябва да зачитате и спортните му страсти, а ако ги споделяте – той е щастлив. Телците са верни, грижовни, но не умеят да изразяват напълно чувствата си. Всъщност преживяват дълбоко всички любовни недоразумения, но чувството им за достойнство ги ограничава, пък и не обичат словоизлиянията. Трябва да знаете, че мъжът Телец не харесва властните и безцеремонни жени. Ако си позволите да го подценявате или да го изложите пред околните, можете да се натъкнете на нещо много сериозно – или скандал, или презрително мълчание, което е като заредена бомба. Телецът приема забележки, но само ако са направени насаме и то с деликатност. Нещо повече – той ще се опита да ви угоди, но само ако е убеден, че заслужавате това. В любовта си Телците са щедри. Те правят подаръци, готови са да осигурят удобства на любимата си, искат да тя се чувства щастлива с тях, но помнете – това трябва да се заслужи. Екстравагантното облекло на жените не се харесва на мъжа Телец. Той предпочита елегантни, но много стилни жени. Може да ви даде добри съвети относно облеклото, а после много да се гордее с изисканата жена до себе си. И така: предложете му комфорт, деликатност, нежност, споделяйте вълненията му, уважавайте интересите му, не го нагрубявайте, не го злепоставяйте и ще имате един щедър и обичащ мъж.

Близнак

Жените невинаги проумяват лесно една истина - мъжът Близнак е един от най-слънчевите характери на зодиака. Когато обаче я разберат, те с удоволствие изживяват любовното си щастие с него. Общуването с него е приятно и лесно, защото той е винаги усмихнат, готов на компромиси и изпълнен с доброжелателност. Има си и недостатъци, разбира се. Обича да му се правят комплименти, обижда се, ако не забележат новата му прическа, с една дума - суетен е. Той бързо се отегчава и лесно се срива психически, ако се изправи пред големи трудности в любовните отношения. Близнакът не трябва да бъде притискан, нито преследван, а още по-малко ревнуван. Не планирайте, ако искате да поддържате интереса му, защото той предпочита изненадите и неочакваните събития. Мъжете от тази зодия най-много обичат неангажиращите разговори, дори клюкарстването. Те са способни дори да си измислят истории, на които след време почват сами да си вярват. Ако искате да задържите до себе си един мъж от тази зодия, не му говорете за брак. Това е най-лесният начин да го загубите. Когато стигне до извода, че вие сте жената на живота му, той сам ще предложи обвързване, но не се надявайте това да стане бързо. Като баща Близнакът е добър и отговорен родител, обича много децата си, но е прекалено либерален. Той е склонен да разрешава всичко, независимо, че сам не е съгласен с някои постъпки на потомците си. И накрая, колкото и да ви е тъжно, трябва да се примирите с мисълта, че едва ли ще бъдете единствената жена в живота на един Близнак.

Рак

Мъжете от зодия Рак са твърде загадъчни. Те са много чувствителни хора и точно затова пазят дълбоко у себе си своите тайни. Раците са идеалисти, мечтатели, нежни, но всичко това жените научават само ако партньорът им позволи. Привидно мъжете от тази зодия изглеждат леконравни, безотговорни, но зад подобно поведение те крият голямата си наблюдателност и способността си да преценяват жената срещу себе си. Най-добре ще е да се правите, че не забелязвате настроението на Рака особено в дните на пълнолунието. Бъдете мили, нежни, не го разпитвайте за нищо и ще спечелите доверието му, което не е лесна работа. Но реши ли, че го заслужавате, ще сте наистина център на неговото внимание. Лошото е, че някои индивиди твърде бързо показват собственическите си инстинкти и в такъв случай любовникът Рак се превръща в един егоистичен собственик, на когото трудно може да се угоди. Ракът е способен дори на едно много интересно лицемерие – пред чуждите погледи той е галантен, ласкав, но после яростно може да излее ревността и недоволството си. В такъв момент не трябва да му се противоречи по никакъв повод. Той е умен, високоинтелигентен и ще ви е много трудно да го оборите. Така ще извърти ситуацията, че наистина ще се почувствате виновна. Най-добрият вариант е да си мълчите и скоро ще видите как ядосаният мъж се укротява и се превръща в един много нежен и привързан към вас човек. Когато става дума за любовта на Рака към децата му – има един вариант. Той е нежен и всеотдаен баща, който винаги се грижи за духовното развитие на децата си и за техния комфорт. Понякога дори е трудно да го изместите от стаята на децата, в която той с удоволствие прекарва с часове.

Лъв

Сигурно вече знаете, че мъжът Лъв обича да бъде доминиращата страна. Или поне да се чувства така. Следователно, за да го задържите край себе си, трябва да му дадете възможност да изживява егото си. Той много държи да изумява околните, да се чувства водач, да му се възхищават, даже да го ухажват. Ако пък успеете да му внушите, че го обожавате, още по-добре. Не го задоволяват оценки, като: „Добре.”, „Бива те.”, „ Умен си.”. Трябва да чува: „Фантастично!”, „Божествен си!”, „Няма по-добър от теб!”. Мъжът Лъв обича да преувеличава, да се самоизтъква, понякога дори започва да си вярва, че е направил неща, за които даже не си е помислял. Но да не сте посмели да го разобличите – ставате му враг, а това не е добра алтернатива. Ако Лъвът почувства, че не проявявате уважение към него, може да избухне в страшен гняв и да стане неконтролируем и отмъстителен. Колкото нежен е, когато усеща внимание, толкова жесток може да бъде, ако демонстрирате пренебрежение към него. В такъв момент е способен и на изневяра, без да изпитва никакво угризение на съвестта. Трябва да се примирите и с факта, че този деен и работлив човек, може да бъде обхванат от невероятен „царски мързел”. В такъв момент по никакъв начин не можете да го накарате да свърши нещо, даже и да сте в леглото. Но това не означава, че не ви обича. Той просто си мързелува. Ако му угаждате в такъв момент, това много го радва и ще се опита и друг път да се възползва от вашата благоразположеност – но пък какво ви струва да поглезите любимия си човек. Лъвът е много интересен и със своето чувство за гордост. Той се гордее с любимата си жена, с децата си – тоест с всичко, което смята, че е част от неговото достойнство. Затова е твърде щедър към любимите си хора – никога няма да направи забележка за покупки, които любимата е направила за себе си, ако сметне, че това допринася за неговия имидж. Той глези и децата си, които искрено обича, макар и да не е най-последователен в принципите си на възпитание. Някога и сам се държи като дете, но много добре усеща, че това ще му бъде простено. Въобще не е скучно да се живее с мъжа Лъв.

Дева

Мъжете от зодия Дева са интелигентни и понякога твърде разсъдливи – чак до скука. Но те си имат и своите предимства, естествено. Девите винаги са готови да помогнат на една жена, няма нужда дори да помоли за подобно нещо. Те притежават отлично чувство за организация и бързо могат да се ориентират в ситуацията. Трябва да помните, че дори да ви обича, при съвместен живот мъжът Дева няма да ви прости един провал – той просто не понася подобни неща. Сигурен начин да засилите чувствата му към себе си, е да бъдете маниачка на тема хигиена. Колкото по-чисто, колкото по-подредено – толкова Девата се чувства добре. А ако не харчите и пари, ако не му искате пари – ставате почти идеалната партньорка. Тъй като са значително суетни, дори себични, тези мъже обичат да им се обръща много внимание. Те не умеят да правят комплименти, но много обичат да правят комплименти на тях. Да не сте посмели да го критикувате, че поддържа ръцете си с идеален маникюр или че се разглежда в огледалото по-дълго от вас! Да не сте посмели да се покажете пред него с някое петънце на блузата или с поожулени нокти! Имате ли среща с мъж от зодия Дева – постарайте се да сте в перфектно състояние. И не очаквайте бурни страсти. Емоциите на Девите са под контрол, но любовта им е истинска. Обикновено се решават на брак доста късно – не бързат да се обвържат, докато не се убедят, че вие сте техният човек. Толерантни са към прищевките на любимата, не създават конфликти, когато тя се глези с лични покупки, стига да не им иска пари. Девите зачитат личното право на другите и съумяват да подтиснат даже ревността си, стига жената да не прекалява с флиртове и прекалено демонстративно поведение. Но не си въобразявайте, че у мъжа Дева липсва чувство за ревност – той просто умее да го контролира. А между другото – не е най-верният съпруг! Към децата си мъжът Дева проявява голяма отговорност и искрена обич, но тъй като е сдържан в проявата на тези чувства, самите деца понякога се чувстват недостатъчно обичани. Те невинаги проумяват, че зад тази сдържаност, се крие човек, готов на всичко, за да им помогне и да им осигури най-доброто. И тъй като бащите Дева са значително консервативни, те често са в неразбирателство с потомците си.

Везни

Везните обичат около тях да е спокойно и всичко да е в хармония.За тях няма по-важно от мира и разбирателството. Конфликтите и грубостите са непознати за мъжа Везни. Той е готов на всякакви компромиси спрямо половинката си, дори да се откаже от собствените си желания. Но не разчитайте, че абсолютно всичко може да ви бъде простено. Ако прекалите и мъжът Везни реши, че поведението ви застрашава неговото лично спокойствие, като нищо ще останете сама. Не е изключено това да стане даже без да чуете повишен тон. Той просто си тръгва и толкова! А искате ли да го задържите край себе си, трябва, освен прословутото спокойствие, да му осигурите и малко ласкателства. Той обича да чува колко е добър, как не сте срещали по-внимателен мъж от него, как взима само правилни решения. Убедите ли го, че само с него сте щастлива, той ще се постарае наистина да ви направи такава. Мъжете от зодия Везни имат нужда да бъдат подкрепяни и разбирани, защото сами се терзаят от съмнения в способностите си. Някои по-неинтелигентни представители на зодията обичат да натякват за всичко, което са направили за една жена. Не го правят злонамерено, просто така се издигат в собствените си очи. Везните не са най-верните партньори в брака, но като цяло се стараят да осигурят на жена си всичко, а извънбрачните им връзки да са кратки и необременителни. Към децата си мъжете Везни изпитват голяма привързаност, но поради стремежа си да запазят около себе си абсолютно спокойствие, често поверяват възпитанието им изцяло на майките. Смятат, че ако са осигурили пари, добро училище, забавления – дългът им е изпълнен.

Скорпион

Мъжът Скорпион много често изглежда значително прелъстителен. Той обича да се грижи за външния си вид, а това му печели симпатии сред жените. Мъжкият Скорпион е твърде инстинктивен в любовта. Той знае много добре това и ако е по-интелигентен, се бори със силните си страсти. Често се случва да не обича жената до себе си достатъчно, но успява да потисне чувствата си и да остане верен. Ако е по-първичен, нищо чудно да прекрати безцеремонно връзката и да не пожелае да даде поне прилично обяснение. Тези по-първични мъже са и много дребнави, ревниви и наистина може да се каже, че не знаят сами какво искат. Те невинаги прекратяват официално връзката и действат на принципа „моето си е мое”. Добре, че са много по-малко в общността на Скорпионите. За да бъде задържан един мъж Скорпион, около него трябва да се създаде атмосфера на сърдечност и нежност. Той трябва да чувства, че е свободен да взема решения, че не го контролират по никакъв начин. И ако си въобразявате, че можете да го следите тайно, откажете се от подобна мисъл. Скорпионът ще разбере твърде скоро това. Но ако жената умее да прощава, да оказва пълно доверие, да разбира този свой партньор и успее да го изтърпи през първите години, ще се радва на дълбоко уважение и обич. Тогава той се превръща в един любящ и щедър мъж, който е готов да направи всичко за любимата жена. В нея вижда и свой приятел, и любовница, и човек, на когото може да разчита. В любовта към децата си мъжът Скорпион е много предан, отговорен и достатъчно толерантен и демократичен. Готов е да се направи, че не знае за някое тяхно прегрешение, за да не попречи на самостоятелността им. Не обича да контролира видимо, но и никога не изпуска от поглед потомците си, а когато се наложи, е готов да ги брани с всички средства. Помнете само, че така не изпуска от поглед и любимата жена.

Стрелец

За представителите на зодия Стрелец се знае добре, че са хора на действието. Те не обичат еднообразието и винаги са готови за приключения. Стрелецът е изключително адаптивен и ако вие сте негова любима, няма да скучаете. Той е и много щедър. Няма да се скъпи, когато трябва да ви купи подарък, но едновременно с това е зодиакалният знак, който не се старае много да управлява личните си пари – така че може да ви се наложи да споделяте с него и моменти на кратко безпаричие. Ако обаче си позволите да мрънкате по този повод, нищо чудно да ви се наложи да се издържате съвсем сама. Стрелецът обича да се гордее с жена си и трябва да се поддържате винаги в прекрасен вид. Той няма да пожали средства за вас, но няма да ви прости, ако видът ви руши неговият имидж. Не забравяйте, че за да ви е верен, той трябва да се чувства свободен. Най-лесният начин да го загубите, е да се опитвате да ограничавате свободата му. Скандали на ревност само ще го отблъснат от вас, а и не е склонен да дава обяснения. Понякога е твърде прям и неговите забележки са остри, но бъдете убедени, че после съжалява за хапливия тон. Няма да си го признае, разбира се, но можете да сте сигурни в това. В любовта към децата си е много всеотдаен, а те го обожават обикновено. Понякога е твърде строг със собствените си деца и прекалява с някои свои изисквания. Но всъщност добре си спомня колко буен и непослушен е бил. Повечето мъже от тази зодия обичат да играят с децата си, защото всъщност са едни пораснали деца.

Козирог

Представителите на зодия Козирог са едни трудни за съжителство мъже, ако жените не си направят труда да вникнат по-внимателно в тяхната психика. Зад привидната необщителност и заядливост в действителност се крият нежни души. И тази нежност притеснява и самия мъж Козирог, който старателно я маскира с външна строгост. Козирогът непрекъснато иска да бъде съвършен – в работата си, в обществото като цяло и естествено, иска и признание. Този му стремеж понякога го води до депресия. Жената, живееща с Козирог, трябва да знае, че не бива никога да прекъсва заниманията му – за него работата е свещена. Много деликатно трябва да му предлага някакви други занимания, за да го отдели от служебните му ангажименти, които често го изтощават до крайност. Този мъж е способен на силни любовни чувства, но не умее да ги изразява. Те са скътани някъде надълбоко в сърцето му. Той често смята, че любовта е нещо вечно и не полага специални грижи да я поддържа, докато не разбере, че губи любимото същество. Тогава изпада в невероятни страдания, но тъй като невинаги знае как да се справи със ситуацията, обикновено отново се вглъбява в работата си. Любовта към децата му е много всеотдайна, но той не умее да ги забавлява и да играе с тях. Проявява известна стиснатост и не обича да харчи пари за задоволяване на детските капризи.

Водолей

Mъжът Водолей винаги има нещо характерно във външността си, което го прави забележим. Често е твърде висок, с много хубави и неспокойни очи, с фини черти. При мъжете от тази зодия наред с гениите се срещат странни и ексцентрични типове. Но всички те са непостоянни в любовта, не защото обичат да изневеряват, а просто бързо се разочароват. Едно пълно и дълбоко съгласие, едно приятелство и духовно единство е способно да ги очарова и задържи за дълго време много повече, отколкото чисто физическото привличане. Ако жените искат Водолеят да е верен в любовта, трябва да са наясно с някои негови особености. Той е верен най-вече на себе си, на своята идея, на своя порив, на своя морал: ако семейния живот, който е изградил, се включва в рамките на тези негови правила, той ще бъде верен съпруг, ако не се съвместява с тях, Водолеят се отклонява, уединява, може да изчезне напълно от живота на жената, която доскоро е обичал. Така постъпва и сприятелите си. Във всеки случай Водолеят никога не се унижава и не унижава другите. Така или иначе, той винаги е заобиколен от жени, защото е твърде привлекателен, но пази ревниво свободата си. Когато обича, той обича по свой начин, без да търси абсолютното щастие. Не е взискателен, не е груб, обича да се оттегля деликатно и да оставя добри спомени за себе си.

Риби

Представителите на зодия Риби са твърде особени мъже. Те имат силно развита интуиция, но понякога изпадат в такава дребнавост, че не се вслушват в нея, а се ръководят от една прекалена мнителност. По характер са бунтари, имат си свое мнение за всичко и ако една жена се опита да ги опровергае, може и да загуби любовта им. Мъжете Риби или приемат безрезервно една жена, или я отхвърлят категорично. С тях е трудно да се създаде само приятелство. Ако искате да задържите мъж от тази зодия, трябва да се съобразявате с някои негови особености. Не му правете забележки за хаоса, който той създава около себе си, това го дразни. Неговият безпорядък всъщност е неговият ред. Не му искайте пари, той мрази това. Ако прецени, че си струва да харчи за вас, ще харчи от сърце. Но не е ли убеден, че вие сте жената на живота му, може да се прояви и като много голям скъперник. Не го карайте да поема отговорност даже за своите собствени решения – той обича да дава напътствия, има идеи, но дотук. Друг трябва да поеме отговорностите. И спрямо любимата, и спрямо децата си постъпва така. Когато е завладян от романтични пориви, може да ви изненада с много странни идеи, но не бързайте да ги отхвърляте. Той се обижда. Оставете го да крои планове, да фантазира и мечтае – скоро ще му мине, даже и няма да си спомня какви чудеса е сътворила фантазията му. Гответе се и за непостоянството му – от голяма нежност и общителност, той може да премине в уединение и затвореност. Тогава му идват на ум доста мрачни мисли. Бъдете деликатни и не настоявайте „да се вземе в ръце”, това ще го потисне още повече. Най-добре е в такъв момент да не му обръщате внимание. Въобще не е много лесно да ви обича мъж от зодия Риби, но ако имате достатъчно търпение, ще се убедите, че е верен и предан партньор.