КОЯ ЗОДИЯ КОЙ ЦВЯТ Е?

 

Овен (Марс):

Марс в знака Овен съответства на червения цвят. Качествата, които свързваме с цвета и зодията са активност, страстност и енергичност. Хубавото или лошото на Овена е , че той е прям до болка. Животът му е динамичен. Той е импулсивен и пробивен. Винаги намира пътя до целта си.

Телец (Венера):

Венера в знак Телец е зелена на цвят, свързва се със спокойствие, но и упоритост. Телците се славят със своята ненатрапчива и разумна целеустременост. В дома си те постигат хармония, равновесие в любовта и самоувереност на работното място.

Близнаци (Меркурии):

Меркурий е управител на Близнаци, негов цвят е жълтото, с качества като лъчезарност, топлота, мекота, но и остър ум. Близнаците притежават откритост, възторженост, осъзнатост. Те винаги са ясни, когато искат да покажат какво искат. Проблемът е, че бързо променят желанията и мненията си.

Рак (Луна):

Зеленото е и цвета на Луната, който управлява знака Рак. През целия си живот той се стреми към сигурност, стабилност, баланс. Изпитва удовлетворение, когато е отдаден на някого. Той може да бъде предан и да притежава миролюбивост. Тази зодия е характерна и със своята чувствителност.

Лъв (Слънце):

Слънцето е управител на Лъв. Цветът, който му отговаря е оранжевото, свързва се с топлота, сърдечност, общителност, жизненост, лъчезарност. Той много щедър и като слънце привлича хората към себе си. Добър приятел и ръководител е.

Дева (Меркурии):

В знака Дева планетата Меркурий се представя от кафяв цвят. Това е цветът на земята, който носи на Девата стабилност, разум и реализъм. Девата обича домашния уют, който и носи сигурност и опора. Тази зодия притежава усърдност, практичност, грижа за другите. Девата има дълбока душевност.

Везни (Венера):

Розовото е цвета на Венера в знака Везни, както и синьото. Тези цветове свързват Везните с дисциплината. Те се стремят към хармония, равновесие и безпристрастност. С тях лесно се постигат мир и разбирателство. Те са добри служители, но и стават успешни лидери.

Скорпион (Марс):

В знака Скорпион управляван от Марс, отново цвета е червен, но тъмночервен. Качествата, с които свързваме зодията и цвета, са решителност, сила, власт и самоувереност. Скорпионите са едни от най-активните в зодиака. Те са много амбициозни и постигат начертаните цели. Притежават дух на водачество, амбициозност и разбира се с този червен цвят – много страст.

Стрелец (Юпитер):

Юпитер е планетата управител на знака Стрелец. Цветът, с който свързваме тази планета е тъмно синьо. Той е израз на духовност, мъдрост. Той притежава умението да вниква дълбоко в проблемите, когато поиска, разбира се. Непокорният му ду се стреми да премахва ограниченията и задръжките. Има добре развита интуиция.

Козирог (Сатурн):

Сатурн в знак Козирог е кафяв или черен (липса на цвят). Характерните качествата за Козирог са сигурност, стабилност, дисциплина. Той обича да се придържа към нормите и традициите. Поставя си точни и ясни цели. Понякога е консервативен, но пък е характерен със своите качества: постоянство, умереност, практичност, зрялост, самоувереност.

Водолей (Уран):

Синьото е цвета на Уран във Водолей. Показва проява на осъзнатост, безграничност, вяра. Водолеят непрекъснато жадува за свобода. Той има стремеж към търсене и преживяване на обективната реалност, на истината. Иска да разрушава всичко старо, стреми се към промяна, прогрес. Обича приключенията.

Риби (Нептун):

Виолетовото е цвета на Нептун в знака Риби. Неговите качества са вглъбеност, проницаемост. Има пророческа интуиция, мечтателност, влечение към изкуството и музиката. Свързваме рибите с мистицизъм, съвършенство, идеализъм, вдъхновение, изтънченост. Те са лесно раними.